A GolfÉtterem a tökéletes helyszín az esküvője megrendezéséhez, vállalati rendezvényekhez, üzleti találkozókhoz, családi eseményekhez,   osztálytalálkozókhoz, karácsonyi ünnepségekhez. Éttermünk az alábbi szolgáltatásokkal rendelkezik:

100-120 fő befogadására alkalmas nagy terem, elegáns körasztalokkal

rendelkezésre áll még egy 12m2-es fedett ökumenikus kápolna , amely felett egy kilátó terasz található

a kápolna előtt helyezkedik el egy 140m2-es esküvői tér, ahonnan a vendégek végig követhetik a szertartást.

az étterem bekerített parkolója akár 100 autó számára biztosítja az ingyenes parkolást

az étterem területén ingyenes wifi szolgáltatással várjuk vendégeinket, beleértve a terasz területét is

az esküvők és rendezvények számára óriás projektor és mikrofon áll rendelkezésre

éttermünk mellett található a golfbarátok örömére a driving range,amely a golf oktatását és gyakorlását teszi lehetővé.


A Driving Range-n elhelyeszkedő Golf terasz, 30-50 főig helyszínt biztosít családi, esküvői golfozáshoz, vállalati rendezvényekhez. Igény szerint szervezünk kezdő golfoktatást, játékos golf ügyességi vetélkedőket. (min: 30 fő)

Várjuk érdeklődését a 06-70-311-9110 számon vagy a golfetteremdebrecen@gmail.com email címen.

A rendezvények alkalmával egyedi árat biztosítunk annak fügvényében, hogy oktatót is vagy csak labdát szeretnének igénybe venni.A GolfÉtterem a tökéletes helyszín az esküvője megrendezéséhez. Éttermünk az alábbi szolgáltatásokkal rendelkezik:
 • 100-120 fő befogadására alkalmas vendégtér, elegáns körasztalokkal
 • rendelkezésre áll még egy 12m2-es fedett mini kápolna , amely felett egy kilátó terasz található
 • a kápolna előtt helyezkedik el egy 140m2-es esküvői tér, ahonnan a vendégek végig követhetik a szertartást, valamint a parkban található gótikus fal ad különleges helyszínt az esküvői szertartásokanak
 • az étterem bekerített parkolója akár 100 autó számára biztosítja az ingyenes parkolást
 • az étterem területén ingyenes wifi szolgáltatással várjuk vendégeinket, beleértve a terasz területét is
 • az esküvők számára óriás projektor, mikrofon áll és teljes kihangosítás áll rendelkezésre
 • teljes körű esküvői szolgűltatást biztosítunk (esküvő szervezés, szolgáltatók ajánlása)

Érdeklődését várjuk a 06-70-311-9110 telefonszámon vagy email-ben a golfetteremdebrecen@gmail.com címen


A Golfteraszon 30-50 főig várunk csoprtokat, előzetes egyeztetés alapján. Esküvők esetén a Golf Étterem áll rendelkzésükre.

A Golf Étteremben és annak terraszán ingyenes internet elérést biztosítunk minden vendégünknek!A GolfÉtterem a tökéletes helyszín az esküvője megrendezéséhez. Éttermünk az alábbi szolgáltatásokkal rendelkezik:
 • 100-120 fő befogadására alkalmas vendégtér, elegáns körasztalokkal
 • rendelkezésre áll még egy 12m2-es fedett mini kápolna , amely felett egy kilátó terasz található
 • a kápolna előtt helyezkedik el egy 140m2-es esküvői tér, ahonnan a vendégek végig követhetik a szertartást, valamint a parkban található gótikus fal ad különleges helyszínt az esküvői szertartásokanak
 • az étterem bekerített parkolója akár 100 autó számára biztosítja az ingyenes parkolást
 • az étterem területén ingyenes wifi szolgáltatással várjuk vendégeinket, beleértve a terasz területét is
 • az esküvők számára óriás projektor, mikrofon áll és teljes kihangosítás áll rendelkezésre
 • teljes körű esküvői szolgűltatást biztosítunk (esküvő szervezés, szolgáltatók ajánlása)

Érdeklődését várjuk a 06-70-311-9110 telefonszámon vagy email-ben a golfetteremdebrecen@gmail.com címen

 

Játszd meg a labdát, ahogy fekszik!

Golf mindenkinek

Mi a golf?

A golf sport és szórakozás egyszerre. Mindenki játéka. Az az egyéni sport, amit a legtöbben (majdnem70 millióan) űznek a világon. Egyedülálló sport, ami az idők folyamán meg tudta őrizni hagyományait és szellemiségét.

Régi golfos képGolf koncentrál

A golf egészségre gyakorolt jótékony hatása.

A golf ideális sport a szellemi és testi frissesség megőrzése szempontjából is. A gyönyörű természeti környezetben található golfpályán, friss levegőn, nyugodt környezetben eltöltött néhány óra már önmagában felüdülést jelent a hétköznapok forgatagából csak ritkán kiszabaduló játékosnak. A játék során megtett néhány kilométeres séta az állóképességet, míg a jól megtervezett, pontosan végrehajtott ütések az összpontosító készséget javítják. A többi sporttal ellentétben nem igényel különleges fizikai képességeket, bárki űzheti tudásszinttől függetlenül, mind emellett a test összes izmát jótékonyan átmozgatja, ezért gyengébb kondícióban lévő játékosok számára is javasolt.

Apja és fiaGolf

A golf előnyei.

Miközben sok egyéb sportág űzése erőnlét, időjárás, kor, vagy a partner elérhetőségének függvénye, addig a golf egyedülálló előnyöket biztosít. A golfjáték kortól független, hat évtől kilencven éves korig játszható. Az ütés lendületét ugyanis a játékos pillanatnyi erőnléte határozza meg. Kevés a hirtelen elindulás és megállás, ezért a szalagok és ízületek terhelése mérsékelt. Az egyéb sérülések veszélye is minimális.

Golfozás esőben

Golfozni az időjárástól függetlenül lehet. Golfozni partnertől függetlenül is lehet.

Kora tavasztól késő őszig lehet játszani, sőt, akár télen is. Megszállottak hóban is játszanak. A golfozó számára nincs rossz idő, csak nem megfelelő ruházat. A téli időszakban fedett golfozási lehetőségek is várják a játékosokat.

Golfozni partnertől függetlenül is lehet.

Játszani lehet egyedül, ketten, hárman, négyen is, tehát nem kell feltétlenül partnerre várnunk. A legkülönbözőbb tudásszintű versenyzőkkel lehet játszani, sőt akár győzni is ellenük. A családi béke sincs veszélyben ha a férj a feleségével játszik Golfozni lehet teljesítménykényszer nélkül is.

Golfozni lehet teljesítménykényszer nélkül is.

A golf sokkal személyre szabottabban játszható, mint a többi sportág. A pillanatnyi kondíció függvényében lehet lazán, csak szórakozásból játszani, vagy a teljesítőképességet próbára téve akár versenyezni is.

A golf megszüntetheti a stresszt.A golf megszüntetheti a stresszt.

A golf megszüntetheti a stresszt.

Megszüntetheti, azonban sok kezdő játékos még feszültebb lesz csak azért, mert becsvágya túl nagy. A stressz oldásához sajátos emberi hozzáállás szükséges. A golfban örömöt kell találni! A kezdő játékosnak fel kell adnia a „mindent, vagy semmit” elvét. Meg kell állnia, hogy egy-egy rossz ütés után mérgelődjék. A golfban nem lehet semmit kierőszakolni. A golf alázatra nevel. Arra ösztönöz, hogy a pályán megszabaduljunk azonnali önző céljainktól. A golfban időre van szükség, türelemre, ezáltal erősíti az akaratot. Megköveteli a kikapcsolás művészetét. Kellően összpontosítva olyan leírhatatlan örömérzés lehet a jutalmunk, mint amilyet egy 200 méter feletti ütés után érzünk, amikor labdánk egyenesen száll a levegőben, mintha zsinóron húznák. A következő pillanatban pedig igen nagy lelki nyugalomra van szükség ahhoz, hogy az esetlegesen rosszul sikerült ütést higgadtan tudjuk tudomásul venni. Akinek ez a higgadtság sikerül, az a mindennapi életben is rendelkezni fog ezzel az erénnyel, nyugalmából nehezen lehet majd kimozdítani. A lecke, amire a golf tanít: uralkodjunk minden helyzeten. A golf a kapcsolatteremtés kitűnő eszköze.

A golf a kapcsolatteremtés kitűnő eszköze.

A nyugati világban a golf a társadalmi érintkezés igen népszerű formája. Sokak szerint több nagy értékű üzleti megbeszélés zajlik a golfpályákon, mint az irodákban. Azonban nemcsak üzleti kapcsolatok, hanem a több órás játék alatt szoros barátságok is köttetnek a pályán.

Mi kell a játékhoz? A golf felszerelés.

Ütőkészlet: Az ütőfejek alapján megkülönböztetünk faütőket és vasütőket. Ezek egytől felfelé számozottak. Mi kell a játékhoz?A számok emelkedése az ütőfelület dőlésszögének növekedését jelzik. Minél alacsonyabb a szám annál laposabb a labda repülési íve és hosszabb a repülési távolsága. Minél magasabb a szám annál magasabb a labda röppályája és rövidebb a távolság.

Ütőkészlet minden pályán bérelhető, így nem szükséges rögtön beszerezni.

Labda: A ma használt labdák legfontosabb jellemzői a méret (átmérő: min. 42,67 mm), és a tömeg (45,93 g).

Táska: Az ütők, labdák szállítására szolgál a golftáska.

Ruházat: Eleinte kényelmes cipőn kívül speciális ruházatra nincs szükség. Érdemes azonban kesztyűt (jobbkezesek esetén a bal kézre) használni, amely segíti az ütő fogását.

Hogyan játsszuk?

A játék lényege, hogy a labdát a kezdő ütéstől a lehető legkevesebb ütéssel juttassuk a lyukba. Az elütőhely minden szakaszon egy meghatározott terület, ahol labdánkat kis emelvényre (tee) helyezhetjük, hogy megtegyük az első ütést. Mi kell a játékhoz?Sikeres kísérlet esetén, labdánk az un. fairway-re kerül, ahol a fű magassága kb. 1,3 cm. Célunk, hogy a labda a következő ütéssel a green-re kerüljön. Ezen a területen nagyon finom hengerelt pázsit található. A pályaszakaszok határait egyes esetekben fehér színű karóval jelölik, az ezeken kívül került labda nem érvényes, ezért egy büntető pont hozzáadásával az elhibázott ütés helyéről újra kell ütni a labdát. Kevésbé sikeres ütés esetén a labda magasabb fűbe kerül, ahonnan jóval nehezebb kiütni a labdát. A pályán vízakadályok, valamint homokbunkerek nehezítik a játékot. Minden szakaszon addig kell ütni, gurítani a labdát, ameddig az a lyukba nem kerül. Az elért ütésszámot be kell írni a score-kártyába (eredmény nyilvántartó lap). A labdát a lyukból kivéve átsétálunk a következő szakasz elütő helyére, majd az előző szakasz eredményének sorrendjében megkezdhetjük a következő szakasz megjátszását (a legjobb eredményt elérő játékos üt először). Az együtt játszó csapatot „flight”-nak hívják. Egy „flight”-ban lehetnek ketten, hárman, vagy maximum négyen, de a verseny kivételével egyedül is játszhatunk

Golf etikett, szabályok.Golf etikett, szabályok.

Golf etikett, szabályok.

Az etikett a személyes viselkedés hagyományos szabályainak összessége a művelt társadalomban. A golf etikett az udvariasságról szól, valamint arról, hogy figyeljünk oda játékostársainkra. A golf játék megnövekedett népszerűsége ellenére mindvégig megőrizte sportszerű és tisztességes voltát. Igazi fairplay, ami önfegyelemre, őszinteségre és másokra való odafigyelésre nevel. Talán a világ legjobban szabályozott játéka. A legfontosabb vezérelv az, hogy a pályán mindig tekintettel kell lenni a többiekre. A játék a résztvevők becsületességén alapul,

és azon, hogy a golfozó figyel a többi játékosra és tartja magát a szabályokhoz. Ebből áll a játék szellemisége.

A Golf veszélyei

Ilyenek nincsenek, kivéve talán az alábbi esetet amelytől nálunk nem kell tartani!

A Golf veszélyei

 

Lap tetejére